BOLUS GLINA iz Komende
100% NARAVNO iz Slovenije
Družinsko podjetje Ferjuc

100 odstotno naravno ikona

Svetovanje: 041 443 309

Telefon: 040 351 582

 

button nacin uporabe glinebutton delovanje glinebutton izvor gline

Glinene obloge - 1,7 kg in 3,7 kg

glina za obloge bolus.jpg

 

GLINENE OBLOGE PRI TEŽAVAH V PREDELU : KOLENO, RAMA, HRBET, SKLEPI, GLEŽENJ,....

Več informacij na:  https://glina-bolus.si/kategorija-izdelka/glinene-obloge/

Lahko takoj začnemo z debelejšimi oblogami, kar pomeni, da pripravimo kos tkanine iz naravnih vlaken (bombaž) veliko približno 10 x 15 cm. Vzamemo leseno žlico in nanesemo na tkanino 3-4 žlice gline, položimo na boleče mesto in rahlo povijemo s povojem. Pustimo delovati 3-4 ure, časa ne prekoračimo. Če se pojavi bolečina jo odstranite in ponovite šele naslednji dan. Odstranite jo tudi, če se glina posuši, ne glede na čas delovanja. Na telesu sta lahko največ 2 oblogi. Ne uporabljajte folije ter drugih neprepustnih materialov ! Glinena obloga je 100% naravna.

GLINENE OBLOGE S PAZLJIVEJŠIM RAVNANJEM V PREDELU : GLAVA, ŽELODEC, LEDVICA, TREBUH ŠČITNICA...

Vedno začnemo z manjšimi in krajšimi glinenimi oblogami, kar pomeni, da vzamemo leseno žlico in nanesemo na tkanino 3-4 žlice gline,( veliko približno 20x15) debeline 1 cm, položimo na prizadeto mesto in rahlo povijemo s povojem in jo pustimo delovati samo 1 uro. Kura naj traja najmanj 20 dni oz. do izboljšanja ali odprave težave, lahko tudi več mesecev. Če se glina med postopkom posuši, jo odstranite ne glede na čas delovanja. Glede na to kako močen učinek ima glina in kakšne reakcije izzove, ne smemo istočasno polagati oblog na več mest hkrati. Upoštevati je treba tudi telesno odpornost posameznika in paziti, da ga ne bi preveč utrujali s prepogostimi oblogami.

TEMPERATURA GLINE

Glineno oblogo lahko uporabljamo hladno ali toplo, odvisno od primera, najbolje je takšno kot je pripravljena.

SEGREVANJE GLINE

Posodico z glineno maso postavimo v precej večjo kadico, natočimo toliko vode, da bo segala vsaj do polovice posode. Vse skupaj postavimo nad ogenj in pustimo, da dosežemo želeno temperaturo 30-40 stopinj, potem pa takoj odstranimo iz ognja. Glino segrejemo samo toliko, kolikor jo rabimo za eno oblogo. Gline ne smemo segrevati dvakrat.

Poreklo: Bolus glina s.p. , Komenda, Slovenija