BOLUS GLINA iz Komende
100% NARAVNO iz Slovenije
Družinsko podjetje Ferjuc

100 odstotno naravno ikona

Svetovanje: 041 443 309

Telefon: 040 351 582

 

button nacin uporabe glinebutton delovanje glinebutton izvor gline

Prečiščena glina za pitje - 550 g

preciscena glina za pitje bolus.jpg

Glina za pitje s pomočjo njene absorbcijske moči uničuje bakterije, pritegne nase vse kar je strupenega, doda česar je premalo in odvzame česar je preveč. Pri vseh vnetjih, razjedah ali celo čiru, glina deluje zelo aktivno, saj odstranjuje uničene celice in pospešuje njihovo obnovo. Glina ureja presnovo in deluje kot spodbujevalec številnih organov, izboljša krvno sliko, preprečuje prehlade, vnetja itd. Najboljše je, da glino pijemo preventivno 3x na leto. S tem lahko preprečimo marsikatero težavo. ( vir: knjiga GLINA ZDRAVI ).

Več informacij na :  https://glina-bolus.si/kategorija-izdelka/glina-za-pitje/

SILICIJ: je sestavni del vseh živih organizmov, tako rastlin kot tudi živali. V zemeljski skorji je drugi najpogostejši element, medtem ko je v našem telesu prisoten zgolj v sledovih, saj ga je vsega skupaj samo 1,4 g. Velik del ga vsebujejo celice, ki se hitro delijo (lasje, nohti, koža ...), nujno potreben je tudi za vsa vezivna tkiva, kosti in hrustanec.

ŽELEZO: je pomemben kofaktor pri prenosu kisika po krvi, saj veže kisik na hemoglobin v rdečih krvničkah, sodeluje tudi pri celičnem dihanju in presnovi aminokislin, maščob, alkohola, vitamina A in sulfitov ter v številnih drugih reakcijah.

- ima vlogo pri kognitivnih funkcijah
- prispeva k sproščanju energije pri presnovi
- ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk in hemoglobina
- ima vlogo pri prenosu kisika v telesu
- ima vlogo pri delovanju imunskega sistema
- prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti
- ima vlogo pri delitvi celic

MAGNEZIJ: v telesu sodeluje kot faktor v mnogih reakcijah, predvsem tistih, ki so pomembne za sproščanje energije. Sodeluje tudi pri delovanju mišic in živčevja- pomaga pri prenosu dražljajev na živčnih sinapsah in pri krčenju mišic. Pomembno vlogo ima tudi v okviru mineralizacije kosti.

- prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti
- prispeva k ravnotežju elektrolitov
- prispeva k sproščanju energije pri presnovi
- prispeva k delovanju živčnega sistema
- prispeva k delovanju mišic
- ima vlogo pri sintezi beljakovin
- prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju
- prispeva k ohranjanju zdravih kosti
- prispeva k ohranjanju zdravih zob
- ima vlogo pri delitvi celic

KALCIJ: najdemo v tekočini, ki se nahaja znotraj celic, kjer vzdržuje normalen volumen celice in ravnotežje tekočin. Pravimo, da je osmolit. Vzdržuje normalno polarnost celic, prenos živčnih signalov, normalno delovanje srca in sodeluje pri krčenju mišic. Poleg tega skrbi tudi za prenos hranil in aktivacijo encimov. Potreben je tudi za rast celične mase, predvsem pri dojenčkih v prvih mesecih življenja, ko precej hitro rastejo.

- prispeva k delovanju živčnega sistema
- ima vlogo pri delovanju mišic
- ima vlogo pri vzdrževanju normalnega krvnega tlaka

KALIJ: ima pomembno vlogo pri stabilizaciji celičnih membran, regulaciji celične rasti, posredovanju signalov med celicami, prenosu dražljajev med živčnimi celicami, delovanju mišic in pri strjevanju krvi. Poleg tega je tudi glavni mineral v kosteh in zobeh. V kosteh se kalcij nahaja v obliki hidroksiapatita, obliki kalcijevega fosfata.

- prispeva k normalnemu strjevanju krvi
- prispeva k sproščanju energije pri presnovi
- prispeva k delovanju mišic
- prispeva k normalnemu prenosu živčnih impulzov
- prispeva k normalnemu delovanju prebavnih encimov
- ima vlogo pri delitvi in specializaciji celic
- je potreben za ohranjanje zdravih kosti
- je potreben za ohranjanje zdravih zob

Evropska agencija za varnost hrane, EFSA, je za uporabo na označbah živil, ki so dober vir kalija, kalija, silicija, železa, magnezija, odobrila uporabo teh zdravstvenih trditev.

PRIPRAVA BOLUS GLINE ZA PITJE

Eno žličko gline stresemo v kozarec, prelijemo z 2 dcl vode, pomešamo, pokrijemo in pustimo stati čez noč. Zjutraj popijemo samo glineno vodo do usedline. Usedlino zavržemo. GLINENO VODO PIJEMO 21 DNI, NATO NAREDIMO 7 DNEVNO PAVZO IN PONOVNO PIJEMO 21 DNI. Če jemljete kakršne koli tablete, naj bo med napitkom in tebleto eno uro presledka. Nikoli ne pijemo glinene vode in tablete istočasno. Povprečna dnevna doza za odrasle je ena kavna žlička, za otroke od 5.- 10. leta pa pol žličke. Nikoli ne predoziramo, ne pri odraslih in niti pri otrocih.

KDAJ GLINE NE UŽIVAMO

Med kemoterapijo; med jemanjem antibiotikov; prve štiri mesece nosečnosti; ter po porodu, če dojimo do 7 meseca; pri otrocih do 5. leta starosti.

Pri kroničnih boleznih glineno vodo uživate 21 dni, vsak drugi dan, nato sledi en teden premora in nato lahko pijete glineno vodo že vsak dan, tudi 21 dni. Glino lahko pijemo tudi več mesecev, z vmesnimi tedenskimi pavzami. O nadaljnji uporabi se posvetujte na telefonski št.: 041 44-33-09.

Lahko si pogledate video o načinu priprave   https://www.youtube.com/watch?v=OCnWcSSWnZ0

Poreklo: Bolus Glina s.p. , Komenda, Slovenija