BOLUS GLINA iz Komende
100% NARAVNO iz Slovenije
Družinsko podjetje Ferjuc

100 odstotno naravno ikona

Svetovanje: 041 443 309

Telefon: 040 351 582

 

  • izdelki

button nacin uporabe glinebutton delovanje glinebutton izvor gline

preciscena glina za pitje bolus.jpg

Glina za pitje s pomočjo njene absorbcijske moči uničuje bakterije, pritegne nase vse kar je strupenega, doda česar je premalo in odvzame česar je preveč. Pri vseh vnetjih, razjedah ali celo čiru, glina deluje zelo aktivno, saj odstranjuje uničene celice in pospešuje njihovo obnovo. Glina ureja presnovo in deluje kot spodbujevalec številnih organov, izboljša krvno sliko, preprečuje prehlade, vnetja itd. Najboljše je, da glino pijemo preventivno 3x na leto. S tem lahko preprečimo marsikatero težavo. ( vir: knjiga GLINA ZDRAVI ).

Več informacij na :  https://glina-bolus.si/kategorija-izdelka/glina-za-pitje/

SILICIJ: je sestavni del vseh živih organizmov, tako rastlin kot tudi živali. V zemeljski skorji je drugi najpogostejši element, medtem ko je v našem telesu prisoten zgolj v sledovih, saj ga je vsega skupaj samo 1,4 g. Velik del ga vsebujejo celice, ki se hitro delijo (lasje, nohti, koža ...), nujno potreben je tudi za vsa vezivna tkiva, kosti in hrustanec.

ŽELEZO: je pomemben kofaktor pri prenosu kisika po krvi, saj veže kisik na hemoglobin v rdečih krvničkah, sodeluje tudi pri celičnem dihanju in presnovi aminokislin, maščob, alkohola, vitamina A in sulfitov ter v številnih drugih reakcijah.

- ima vlogo pri kognitivnih funkcijah
- prispeva k sproščanju energije pri presnovi
- ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk in hemoglobina
- ima vlogo pri prenosu kisika v telesu
- ima vlogo pri delovanju imunskega sistema
- prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti
- ima vlogo pri delitvi celic

MAGNEZIJ: v telesu sodeluje kot faktor v mnogih reakcijah, predvsem tistih, ki so pomembne za sproščanje energije. Sodeluje tudi pri delovanju mišic in živčevja- pomaga pri prenosu dražljajev na živčnih sinapsah in pri krčenju mišic. Pomembno vlogo ima tudi v okviru mineralizacije kosti.

- prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti
- prispeva k ravnotežju elektrolitov
- prispeva k sproščanju energije pri presnovi
- prispeva k delovanju živčnega sistema
- prispeva k delovanju mišic
- ima vlogo pri sintezi beljakovin
- prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju
- prispeva k ohranjanju zdravih kosti
- prispeva k ohranjanju zdravih zob
- ima vlogo pri delitvi celic

KALCIJ: najdemo v tekočini, ki se nahaja znotraj celic, kjer vzdržuje normalen volumen celice in ravnotežje tekočin. Pravimo, da je osmolit. Vzdržuje normalno polarnost celic, prenos živčnih signalov, normalno delovanje srca in sodeluje pri krčenju mišic. Poleg tega skrbi tudi za prenos hranil in aktivacijo encimov. Potreben je tudi za rast celične mase, predvsem pri dojenčkih v prvih mesecih življenja, ko precej hitro rastejo.

- prispeva k delovanju živčnega sistema
- ima vlogo pri delovanju mišic
- ima vlogo pri vzdrževanju normalnega krvnega tlaka

KALIJ: ima pomembno vlogo pri stabilizaciji celičnih membran, regulaciji celične rasti, posredovanju signalov med celicami, prenosu dražljajev med živčnimi celicami, delovanju mišic in pri strjevanju krvi. Poleg tega je tudi glavni mineral v kosteh in zobeh. V kosteh se kalcij nahaja v obliki hidroksiapatita, obliki kalcijevega fosfata.

- prispeva k normalnemu strjevanju krvi
- prispeva k sproščanju energije pri presnovi
- prispeva k delovanju mišic
- prispeva k normalnemu prenosu živčnih impulzov
- prispeva k normalnemu delovanju prebavnih encimov
- ima vlogo pri delitvi in specializaciji celic
- je potreben za ohranjanje zdravih kosti
- je potreben za ohranjanje zdravih zob

Evropska agencija za varnost hrane, EFSA, je za uporabo na označbah živil, ki so dober vir kalija, kalija, silicija, železa, magnezija, odobrila uporabo teh zdravstvenih trditev.

PRIPRAVA BOLUS GLINE ZA PITJE

Eno žličko gline stresemo v kozarec, prelijemo z 2 dcl vode, pomešamo, pokrijemo in pustimo stati čez noč. Zjutraj popijemo samo glineno vodo do usedline. Usedlino zavržemo. GLINENO VODO PIJEMO 21 DNI, NATO NAREDIMO 7 DNEVNO PAVZO IN PONOVNO PIJEMO 21 DNI. Če jemljete kakršne koli tablete, naj bo med napitkom in tebleto eno uro presledka. Nikoli ne pijemo glinene vode in tablete istočasno. Povprečna dnevna doza za odrasle je ena kavna žlička, za otroke od 5.- 10. leta pa pol žličke. Nikoli ne predoziramo, ne pri odraslih in niti pri otrocih.

KDAJ GLINE NE UŽIVAMO

Med kemoterapijo; med jemanjem antibiotikov; prve štiri mesece nosečnosti; ter po porodu, če dojimo do 7 meseca; pri otrocih do 5. leta starosti.

Pri kroničnih boleznih glineno vodo uživate 21 dni, vsak drugi dan, nato sledi en teden premora in nato lahko pijete glineno vodo že vsak dan, tudi 21 dni. Glino lahko pijemo tudi več mesecev, z vmesnimi tedenskimi pavzami. O nadaljnji uporabi se posvetujte na telefonski št.: 041 44-33-09.

Lahko si pogledate video o načinu priprave   https://www.youtube.com/watch?v=OCnWcSSWnZ0

Poreklo: Bolus Glina s.p. , Komenda, Slovenija  

glina za kopeli bolus.jpg

Uporaba gline za kopeli:

V lavor nalijte 5 litrov tople vode ter dodajte 200g  gline (jogurtov lonček).V glineno kopel  namakajte stopala 10-12 minut. Nekateri strokovnjaki so prepričani, da naj bi s tovrstno kopeljo iz telesa odstranili težke kovine in druge toksine, hkrati pa sprostili um. Kopel je priporočljiva predvsem zvečer pred spanjem. V nekaterih primerih, ko je zakisanost telesa zelo huda, kopel potemni ali pa postane lepljiva. Uporaba glinenih kopel naj traja 30 dni. Priporočamo jo otrokom, ki imajo razne alergije in oslabljen imunski sistem. Otroška kopel naj vsebuje 5L vode in 100g gline ter naj traja največ 7 min. Po končani kopeli glino zavrzite. Glina za kopeli je zelo priporočljiva za odstranjevanje trde kože iz stopal. Po končani terapiji priporočamo še mazanje z bolus glinenim mazilom.

Več informacij na: https://glina-bolus.si/trgovina/glina-za-kopeli-15kg/

Za več informacij pokličite: 041 443 309.

Poreklo: Bolus Glina s.p. , Komenda, Slovenija

glina za obloge bolus.jpg

 

GLINENE OBLOGE PRI TEŽAVAH V PREDELU : KOLENO, RAMA, HRBET, SKLEPI, GLEŽENJ,....

Več informacij na:  https://glina-bolus.si/kategorija-izdelka/glinene-obloge/

Lahko takoj začnemo z debelejšimi oblogami, kar pomeni, da pripravimo kos tkanine iz naravnih vlaken (bombaž) veliko približno 10 x 15 cm. Vzamemo leseno žlico in nanesemo na tkanino 3-4 žlice gline, položimo na boleče mesto in rahlo povijemo s povojem. Pustimo delovati 3-4 ure, časa ne prekoračimo. Če se pojavi bolečina jo odstranite in ponovite šele naslednji dan. Odstranite jo tudi, če se glina posuši, ne glede na čas delovanja. Na telesu sta lahko največ 2 oblogi. Ne uporabljajte folije ter drugih neprepustnih materialov ! Glinena obloga je 100% naravna.

GLINENE OBLOGE S PAZLJIVEJŠIM RAVNANJEM V PREDELU : GLAVA, ŽELODEC, LEDVICA, TREBUH ŠČITNICA...

Vedno začnemo z manjšimi in krajšimi glinenimi oblogami, kar pomeni, da vzamemo leseno žlico in nanesemo na tkanino 3-4 žlice gline,( veliko približno 20x15) debeline 1 cm, položimo na prizadeto mesto in rahlo povijemo s povojem in jo pustimo delovati samo 1 uro. Kura naj traja najmanj 20 dni oz. do izboljšanja ali odprave težave, lahko tudi več mesecev. Če se glina med postopkom posuši, jo odstranite ne glede na čas delovanja. Glede na to kako močen učinek ima glina in kakšne reakcije izzove, ne smemo istočasno polagati oblog na več mest hkrati. Upoštevati je treba tudi telesno odpornost posameznika in paziti, da ga ne bi preveč utrujali s prepogostimi oblogami.

TEMPERATURA GLINE

Glineno oblogo lahko uporabljamo hladno ali toplo, odvisno od primera, najbolje je takšno kot je pripravljena.

SEGREVANJE GLINE

Posodico z glineno maso postavimo v precej večjo kadico, natočimo toliko vode, da bo segala vsaj do polovice posode. Vse skupaj postavimo nad ogenj in pustimo, da dosežemo želeno temperaturo 30-40 stopinj, potem pa takoj odstranimo iz ognja. Glino segrejemo samo toliko, kolikor jo rabimo za eno oblogo. Gline ne smemo segrevati dvakrat.

Poreklo: Bolus glina s.p. , Komenda, Slovenija 

glinena maska.jpg

 

Glinena maska aloevera je zelo priporočljiva za mastno in problematično kožo, saj odstranjuje mrtve kožne celice, očisti kožo tako, da zmanjša tvorbo maščob in umazanije.

Več informacij na: https://glina-bolus.si/trgovina/glinena-maska-z-aloe-vero-160g/

Uporaba:

• Nega aknaste kože
• Mastna koža
• Piling obraza
• Izboljšuje strukturo kože
• Osvežitev kože

Način uporabe:

Najprej očistimo kožo, nato nanesemo glineno mazilo na obraz kot masko (debelo 0,3 cm). Mazilo pustimo na obrazu 20 min, oziroma toliko časa da se posuši, nato jo na rahlo odstranimo, tako da ne poškodujemo kože. Pri nečisti koži uporabljamo glineno mazilo vsak dan, najmanj dva tedna, lahko pa tudi dlje. Pri zelo suhi koži glinenega mazila ne uporabljamo. Po končani terapije je priporočljivo, da se namažete z vlažilno kremo.

Sestavine: Glina v prahu in aloevera. 100% naravno

Lahko si ogledate video: https://www.youtube.com/watch?v=XYNi8coy3yQ

Poreklo: Bolus Glina s.p., Komenda, Slovenija